Za prekrstením Pinnacle na PointPark Properties zmena stratégie

  • 17. 9. 2009

Pinnacle – developer a správca distribučných hál v Európe – dáva na známosť, že všetky kontinentálne zastúpenia spoločnosti budú odteraz niesť názov PointPark Properties. Na tom by nebolo nič strhujúce: k podobnému kroku sa bežne uchyľujú viaceré firmy v snahe upútať na seba ochabujúcu pozornosť okolia. V tomto prípade však o to nejde – kríza si nevyberá, a tak svoje prekrstenie spoločnosť odôvodňuje potrebou jednoznačnej identifikácie a zvýšenia povedomia svojich aktív.

Vlastná značka logistických centier PointParks označujúca 6 prebiehajúcich developerských aktivít na Slovensku, v Poľsku, Bulharsku i Česku, kde disponuje halami s celkovou rozlohou viac ako 800-tisíc m2. Takto vyzerá jej súčasná bilancia spoločnosti v oblasti strednej Európy. Ďalšiu expanziu plánuje PointPark Properties na ploche 600-tisíc m2.

Jasná identifikácia na paneurópskej úrovni

„Silná značka výrazne podporí development distribučných centier – PointParkov. Doma sme jednou z mála spoločností, ktoré napriek hospodárskej kríze svoje parky naďalej budujú,“ zdôrazňuje country manager slovenského zastúpenia spoločnosti Peter Bečár. K poslednému developmentu PointPark Properties patrí rozšírenie logistického parku PointPark Bratislava o halu s rozlohou 28 000 m2. Túto investíciu za takmer 15 mil. eur označuje Bečár za „hádam najväčšiu transakciu výstavby na mieru na trhu logistických hál v tomto roku“.

„Zmena mena by mala byť vnímaná aj ako potvrdenie veľkosti, sily a rôznorodosti všetkých aktív spoločnosti,“ vyhlasuje jej vedenie. PointPark Properties sa stáva základným kameňom brandingu firmy vo svete, či už pôjde o označovanie jej zastúpení alebo názvy produktov. Spoločnosť hodlá pokračovať vo svojej činnosti v doterajšej štruktúre, bez zmeny kontaktov. Zmeny (platné od 7. 9.) sa okrem zastúpení v Poľsku, Nemecku či Veľkej Británii týkajú aj Slovenska: tu sa názov firmy Pinnacle SK mení na PointPark Properties.

Cieľom sieť moderných distribučných centier

PointPark Properties, ktorý od svojho založenia v roku 2001 ako Pinnacle expandoval do 10 krajín Európy (s pobočkami v Prahe, Frankfurte, Bratislave, Varšave alebo v Madride), je dnes popredným developerom, správcom a prevádzkovateľom moderných logistických skladových plôch. Pod svojou správou má vyše 1,4 milióna m2 v 30 distribučných centrách a vlastní skoro 610-tisíc m2 plochy určenej na ďalšiu výstavbu v regióne strednej Európy. Spoločnosť, ktorej cieľom je vytvoriť sieť moderných distribučných centier pre logistické a maloobchodné subjekty, ako aj pre firmy zamerané na ľahký priemysel, plánuje v roku 2009 pokračovať vo svojej rastovej stratégii na ďalších kľúčových logistických trhoch Európy.

Za PointPark Properties treba hľadať Arcapita Industrial Management Sarl – dcéru Arcapita Bank B.S.C. orientovanú na správu investícií industriálnych nehnuteľností. Arcapita Bank je medzinárodná investičná spoločnosť s centrálou v Bahrajne a pobočkami v Atlante, Londýne a Singapure. Doteraz ukončila viac ako 70 transakcií s celkovým objemom vyše 29 miliárd USD, pričom výška jej vlastného kapitálu je 1,1 miliardy USD.

Foto: Key2B