Vinohradis: premiéra výhľadu zo strechy budúceho penthousu

  • 18. 6. 2009

Výstavba 178 bytov v rámci prvej etapy projektu komunitného bývania v obytnom komplexe Vinohradis v novovznikajúcej rezidenčnej štvrti Nová Koliba pod bratislavským lesoparkom je v plnom prúde. Ukončenie skeletov prvých objektov a pristúpenie k realizácii dispozičných klientských zmien generálnym dodávateľom stavby – belgickou spoločnosťou CFE – oslávil 16. júna 2009 investor a developer Globe Trade Centre (GTC) spolu s partnermi, novinármi a budúcimi obyvateľmi súboru na streche jedného z penthousov.

Nájsť si svoje miesto v nadštandardnej štvrti Vinohradis nebude pre solventného záujemcu problém. O neopakovateľné, každý deň iné vizuálne zážitky z bývania nad mestom a pod lesom sa mu totiž postará východ a západ slnka. „Vďaka Vinohradisu vám mesto bude ležať pri nohách,“ znie efektná slovná návnada na webovej stránke projektu.

Panoráma robí lokalitu vychytenou

Zložité časy poznamenané prepadom dopytu dohnali developera k vynaliezavosti – budúcim obyvateľom ponúka lákavý model financovania: najprv bývať a po dvoch rokoch kupovať. Ako potvrdil obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti GTC na Slovensku Jozef Šimek, záujemcovi stačí na začiatku zaplatiť päť percent z kúpnej ceny bytu a hneď po kolaudácii sa môže sťahovať. Počas dvoch rokov si byt prenajíma a suma nájmu sa mu z jeho celkovej ceny odpočíta (– 15 %). Ak sa po dvoch rokoch rozhodne byt kúpiť, doplatí zvyšných 80 % ceny.

Rozloha bytov v rezidenčných domoch a vilách sa pohybuje od 42 m2 (jednoizbové) až po takmer 150 m2, pričom cena za jeden m2 sa začína od 1 892 eur (57 000 Sk) vrátane DPH. Originalita bývania v komplexe Vinohradis oslovila podľa Šimka predovšetkým mladých ľudí z prostredia manažmentu, poradenstva, bankových služieb i právnickej praxe, ktorí tu už teraz vytvárajú novú dynamickú a svojbytnú komunitu.

Druhá etapa už v kondicionáli

Projekt Vinohradis prináša spoločnosť Globe Trade Centre S.A. (GTC) – v súčasnosti jeden z najväčších realitných developerov v strednej a východnej Európe (CEE) a južnej a východnej Európe (SEE). Od svojho založenia v roku 1994 sa podieľala na vzniku mnohých výnimočných projektov a v súčasnosti pri svojom pôsobení v 9 krajinách (Slovensko, Poľsko, Maďarsko, Česko, Chorvátsko, Srbsko, Rumunsko, Bulharsko, Ukrajina) úspešne realizuje nielen viaceré luxusné rezidenčné projekty, ale i kancelárie a obchodno-zábavné centrá.

V rámci prvej etapy projektu Vinohradis zavŕšenej koncom tohto roka postaví spoločnosť GTC v niekdajších vinohradoch podhorského pásu nadväzujúceho na Kolibu teda 178 bytov. To je v tejto chvíli isté. Druhá plánovaná etapa je však už v kondicionáli: mala by ponúknuť ďalších 180 bytov, ale i obchody, reštaurácie, kaviarne, fitnes a služby. V prípade, že kríza nezamieša investorovi výrazne karty, v zóne Podkolibská – Sliačska v dohľadnom čase vyrastie ucelený komplex nízkopodlažných bytových domov a mestských víl.

Foto a vizualizácia –  Key2B