Trnavská automobilka pritiahla ďalšieho dodávateľa

  • 27. 3. 2008

[caption id="attachment_9889" align="alignright" width="300"]Trnavská automobilka pritiahla ďalšieho dodávateľa[/caption]

Developer priemyselných nehnuteľností Immo Industry Group (IIG) a jeho slovenský partner J&T Real Estate začali s výstavbou nového závodu firmy TI Automotive v ich spoločnom Priemyselnom parku Trnava.Anglického dodávateľa automobilových komponentov TI Automotive pritiahla do Priemyselného parku Trnava strategická poloha v blízkosti automobiliek PSA Peugeot Citroën a Volkswagen Bratislava. „Skupina PSA Peugeot Citroën je v globálnom meradle naším mimoriadne dôležitým klientom,“ hovorí Oliver Garaj, riaditeľ trnavského závodu TI Automotive. „Až doteraz museli byť naše komponenty pre PSA Peugeot Citroën dovážané z Českej republiky.

Nový závod bude stáť v tesnej blízkosti trnavskej automobilky a ušetrí tak PSA Peugeot Citroën obrovské náklady na logistiku.“ O. Garaj ocenil prácu IIG a J&T, ktorých inžinieri dokázali potreby TI Automotive pretaviť do úžitkového dizajnu počítajúceho s možným rozšírením závodu v budúcnosti. V prvej fáze bude závod vyrábať brzdové rozvody a rozvodové zväzky pre autá z produkcie PSA Peugeot Citroën a svoju činnosť by mal spustiť v auguste tohto roka. Závod TI Automotive vytvorí približne 50 pracovných miest. Neskôr by sa mala výroba rozšíriť o palivové rozvody a rozvodové zväzky určené pre PSA Peugeot Citroën, ako aj pre ostatných výrobcov áut. Okrem tohto projektu IIG začal v poľských Słubiciach s výstavbou distribučného centra autodielov o rozlohe 15 200 m2 pre automobilku BMW. V meste Bielsko-Biała tento developer spustil aj realizáciu závodu Electrical Components International (ECI) na výrobu elektrických káblových zväzkov.