Taliansky čalúnený nábytok z Matery – región Basilicata

  • 18. 2. 2008

[caption id="attachment_9913" align="alignright" width="225"]

CALIA znamená v preklade názov kvetu – kália. Tak by sa dali definovať aj čisté a ladné tvary nábytku od tejto firmy. Ich veľkolepý showroom naozaj potvrdzoval čistotu tvarov tohto kvetu. Ponuka zahŕňa veľmi široké spektrum sedacieho nábytku z kože alebo látky. Čisté tvary, nápaditá farba či už kože alebo látky, aj s trendovou ornamentovou aplikáciou oslovia naozaj všetkých, ktorým sú tvarovo čisté veci príjemné. Tu tiež prichádza k spojeniu majiteľ – designér do jednej osoby. Zaujímavosťou bolo, že firma má istý počet druhov nábytku vždy na sklade, čo môžu naozaj oceniť všetci potenciálni záujemci o kúpu.

Ďalšie stretnutie s majiteľom – designérom v jednej osobe, s pánom NICOLETTI, bolo tiež veľmi príjemné. Po ukážke produktov v poslednej fáze výroby sme sa dostali aj do „vývoja“, kde boli dokonca škice jednotlivých kusov nábytku v mierke 1:1, samozrejme kreslené samotným designérom osobne. V jeho ponuke prevládala biela farba kože, ktorá pôsobila naozaj veľmi noblesne. Aj keď sa sám designér priznal, že má na ňu slabosť… Tiež bolo veľmi zaujímavé vidieť aj pripravovanú látkovú sedačku (v sýtej červenej farbe s čiernou) na tohtoročnú výstavu nábytku do Milána. Vo svojej flexibilite „od sedačky až po lôžko“ jednoduchým sklopením bočných opierok bola naozaj výnimočná a jednoduchá zároveň.

Na záver zostáva len dodať, že bude aj tento rok si z čoho vyberať, preto nech slúži tento malý rešerš od niektorých talianskych výrobcov ako pomôcka k správnemu výberu pekného a funkčného designu.

Fotografie:
1–2 – Calia
3–4 – Incanto
5–6 – La Meteora
7–8 – Natuzzi
9–10 – Nicoletti