Rezidencia Tarjanne dokladom smerovania k ekologickej výstavbe

  • 23. 2. 2012

[caption id="attachment_7274" align="alignright" width="300"] „Súbor obytných domov Tarjanne sa snaží svojou funkčnosťou, ako aj kvalitnými materiálmi použitými pri výstavbe priblížiť modernému človeku a zároveň mu ponúknuť cenovo dostupné bývanie s bohatou a variabilnou ponukou bytových jednotiek,“ definuje základné atribúty svojho projektu developer. Tí, čo si z aktuálnej ponuky dvoj- až štvorizbových bytov zvolia prakticky riešené dvojizbové byty, majú na výber viacero typov pôdorysov s rozlohou od 50,07 po 54,50 m2 a dostupnou cenou od 98 711 eur vrátane DPH.

Etapizácia výstavby bytového komplexu Tarjanne, ktorý do bratislavskej mestskej časti Dúbravka prinesie celkovo 150 bytov v 7 nízkopodlažných domoch, má prebiehať v troch fázach. V prvej má vzniknúť 44 bytových jednotiek v 2 obytných domoch (momentálne sa ukončuje druhé a tretie podlažie), pričom s dokončením hrubej stavby sa počíta najneskôr v máji a s kolaudáciou v októbri 2012. Začiatok druhej fázy YIT Reding naplánoval na prvú polovicu roku 2012 a spustenie tretej fázy, v rámci ktorej sa netají zámerom postaviť aj jeden obytný dom v energeticky najúspornejšej triede A, na jeho druhú polovicu. O tom, že dopyt po novom bývaní tu ustavične rastie, svedčí aj uspokojivý 30-percentný stav predaja prvej fázy projektu.

Kto je YIT Group

Spoločnosť YIT Reding je súčasťou silnej fínskej skupiny YIT Group. Vznikla v roku 2010 po úspešnej akvizícii renomovanej slovenskej stavebnej a developerskej spoločnosti Reding a.s. fínskou spoločnosťou YIT, ktorej počiatky siahajú do roku 1912 a dnes úspešne pôsobí v Škandinávii, Rusku, Pobaltí a v strednej Európe. Poskytuje stavebné systémy, stavebnú a developerskú činnosť a priemyselné služby. Spoločnosť pôsobí v súčasnosti v 14 krajinách, a to vo Fínsku, Švédsku, Nórsku, Dánsku, Rusku, Estónsku, Litve, Lotyšsku, Nemecku, Rakúsku, Poľsku, Rumunsku, Česku a na Slovensku. Zamestnáva približne 26 000 zamestnancov. Výnos YIT roku 2010 dosiahol v 3,8 mld. €. Akcie YIT sú kótované na burze Nasdaq Omx v Helsinkách.

Zdroj, vizualizácie, tabuľka a graf – YIT / Kharisma