Retailový trh: Boom alebo prirodzený rast?

  • 27. 9. 2016

[caption id="attachment_6245" align="alignright" width="300"]Retailový trh: Boom alebo prirodzený rast?[/caption]

Kedy sa zastaví rast počtu a plochy nákupných centier? Už teraz v Bratislave pripadá na jedného rezidenta vyše 1,2 m2 plochy moderných retailových priestorov. A pribúdajú ďalšie. Aký je postoj investorov, bánk, developerov a správcov retailových nehnuteľností, sa dozviete počas konferencie Real Estate Market 2016.

Každá minca má dve strany

Hoci prieskumy konzultačných spoločností ukazujú, že predaje v retaile medziročne a medzikvartálne stúpajú a investície do retailového trhu prevyšujú dokonca industriálny či kancelársky trh, investori a finančné inštitúcie sú opatrní. O možných rizikách financovania retailových projektov bude hovoriť na konferencii Real Estate Market Michal Baláž z Tatrabanky.

Takisto laická verejnosť je po medializovaných transakciách, ktoré realizovali Sandberg Capital (Terno RE, Bratislava), SIRS (OD Tesco, Žilina), či NEPI (OC Korzo , Prievidza), presvedčená, že investori sú pri chuti a majú dostatok voľných prostriedkov. Menej známe sú ich prísnejšie požiadavky na reality. Vyberajú si napríklad len špičkové lokality a životaschopné projekty s víziou do budúcnosti. Daniel Boďa (NEPI Slovakia), ktorá okrem Korza vlastní a spravuje Auparky v Žiline a Košiciach, príde porozprávať práve o praktických skúsenostiach spoločnosti v rannom bloku konferencie. Dozviete sa tiež, aké sú rozdiely v retailovom segmente v Bratislave a regiónoch, keďže Bratislava sa už len ponukou a množstvom centier vymyká celoslovenským štatistikám. V diskusnom paneli okrem spomínaných spíkrov zasadnú zástupcovia významných developerov J&T REAL ESTATE a HB Reavis pod taktovkou moderátora Tomáša Hegeduša z CBRE.

12. ročník odbornej realitnej konferencie Real Estate Market 2016 s podtitulom Development & investície sa bude konať od 8.30 do 16.00 dňa 26. 10. 2016. Miestom konania je Hotel Devín, Riečna 4, Bratislava.