Oproti trnavskej automobilke vyrastá Extensa Business Park

  • 28. 4. 2009

Úspech v pritiahnutí automobilky PSA Peugeot-Citroën do Trnavy prináša so sebou ďalšie a ďalšie investície. Zvýšená ekonomická aktivita regiónu položila základy na postupný rast kúpnej sily jeho obyvateľstva. Vznikla tak živná pôda na stimulovanie nového dopytu a odpoveďou na to je práve projekt Extensa Business Park (EBP), ktorý pretína diaľnica D1 a hlavná železničná trasa spájajúca západnú a východnú časť Slovenska. V rámci novozaloženého partnerstva poverili developerské firmy Extensa Group a Top Development poradenskú spoločnosť CB Richard Ellis (CBRE) exkluzívnym prenájmom obchodných priestorov v trnavskom EBP, ktorý začína rásť na ploche 30 ha medzi obchvatom a centrom mesta, oproti francúzskej automobilke.

Developerská spoločnosť Top Development sa od svojho založenia (2004) sústredila na akvizíciu a development atraktívnych pozemkov na logistické, priemyselné a obchodné projekty, ktorých nedostatok sa prejavil pri vstupe zahraničných investícii na Slovensko. V prvých rokoch sa orientovala na jeho západný región.

V rokoch 2005 až 2006 spoločnosť získala pozemky s celkovou výmerou 600-tisíc m2, z toho priamo v Trnave 490-tisíc m2 a v neďalekej lokalite Šelpice-Nemečanka 110-tisíc m2. Zároveň odpredala strategickým investorom 190-tisíc m2 pozemkov, na ktorých už od októbra 2008 stojí nový Baumax a obchodné centrum StoreLand (Technomarket, Decodom, Mana). Výstavba nábytkového domu Sconto s plánovaným otvorením začiatkom roka 2010 už prebieha a nákupno-zábavného centra Trnava Park s celkovou prenajímateľnou plochou 38-tisíc m2 sa pripravuje. V súčasnosti Top Development integruje investičnú, projektovú, stavebnú a správcovskú činnosť.

Vizualizácie – Extensa Group / CBRE

  1. letecký pohľad na budúci Extensa Business Park v Trnave
  2. lokalizácia EBP na mape
  3. celková situácia biznis parku
  4. retailové priestory
  5. flexi jednotky
  6. logistické priestory