Nové obchodné centrum: nitrianske Mlyny opäť „melú“

  • 7. 9. 2009

Asi tak by sa dalo ľahko parafrázovať skoré – vychádza to na „magický“ zajtrajší dátum 9. 9. 2009 – otvorenie obchodného megakomplexu na mieste bývalých Mlynov v Nitre. Aj keď začiatky určite neboli ľahké a jednoduché (výskyt problémov so samotným búraním pôvodných objektov v zóne), nakoniec všetko dopadlo dobre, takže Mlyny, a. s. – investor a developer v jednej právnickej osobe – pomaly chystá veľkolepú otváraciu párty, na ktorú už pozýva obyvateľov jednak Nitry, jednak nie malého Nitrianskeho regiónu.

Priestory nadregionálneho významu

Developerovi sa podarilo v pomerne krátkom – dvojročnom časovom horizonte (začiatok projekčných prác v roku 2007, koniec realizácie v septembri 2009) zrealizovať naozaj reprezentačné obchodno-spoločenské priestory. O ich nespornom nadregionálnom význame svedčí aj jeho exkluzívna poloha v samom strede Nitry, vis-à-vis pôvodnému obchodnému domu Prior (teraz Tesco), ktorý tak teraz pôsobí oproti svojmu niekoľkonásobne väčšiemu „mladšiemu bratovi“ trochu prikrčene a malo.

Môžeme nakoniec s ľahkosťou gurmána skonštatovať, že v tých dnešných Mlynoch naozaj „namleli“ z veľmi kvalitných ingrediencií optimálny mix, ktorý bude chutiť určite väčšine. Aj keď vieme, že ulahodiť všetkým býva niekedy veľmi ťažké. Ale v Mlynoch urobili pre tento cieľ určite maximum… Takže: Dobrú chuť!

Foto – autor
1 – Detail fasády – sklené lakované platne
2, 3 – Presklená fasáda – pohľad na okolitú zástavbu zvnútra OC Mlyny
4, 5 – Presvetlená galéria – átrium
6 – Detail fasády – sklené lakované platne
7 – Interaktívna reklama pri vstupe
8 – Pozdĺžny uličný pohľad s billboardovou plochou