Kľúčovou prioritou stavebníkov zvýšenie efektivity fungovania

  • 21. 3. 2011

[caption id="attachment_7717" align="alignright" width="300"] CEEC Research (The Central and Eastern European Construction Research) je najväčší výskum stavebníctva v krajinách strednej a východnej Európy, ktorý od roku 2005 bezplatne poskytuje analýzy a štúdie o aktuálnom stave a očakávanom vývoji stavebníctva v 10 krajinách strednej a východnej Európy. Zakladá ich výlučne na pravidelných štruktúrovaných rozhovoroch s kľúčovými predstaviteľmi vybraných najväčších, stredných i malých stavebných firiem. Okrem toho organizuje CEEC Research aj stretnutia lídrov najvýznamnejších stavebných spoločností, zväzov, cechov a komôr z oblasti stavebníctva, ako aj ministrov a najvyšších predstaviteľov vybraných krajín.

Ako dodáva Jiří Vacek, riaditeľ spoločnosti CEEC Research, okrem štandardnej analýzy odpovedí celej vzorky respondentov ponúka výskum detailné informácie o postojoch hlavných segmentov slovenského stavebníctva podľa dvojrozmernej segmentácie vzorky:

  • veľkosť stavebných spoločností (veľké a stredné/malé)
  • stavebné zameranie účastníkov (pozemné alebo inžinierske staviteľstvo).

Vďaka tomu môže analýza podľa jej autorov poskytnúť vedúcim predstaviteľom spoločností podnikajúcich v danej oblasti vyvážené, aktuálne a podrobné údaje o slovenskom stavebníctve.

Ako však autori kvartálnej analýzy na záver upozorňujú, informácie v nej obsiahnuté majú všeobecný charakter a nie sú určené na riešenie situácií konkrétnej osoby či subjektu. Hoci sa snažia o ich presnosť a aktuálnosť, nemôžu zaručiť, že budú zodpovedať skutočnosti k dátumu ich doručenia, alebo že zostanú platné i v budúcnosti.

Zdroj a grafy – CEEC Research
Ilustračné foto – autor