Inovatívna stratégia TriGranit: pomoc v procese relokácie klienta

  • 4. 6. 2009

Najväčší lokálni i regionálni hráči stavebného developmentu prežívajú celosvetovú recesiu každý po svojom. Aspoň navonok. Kým jedna časť upadla do vytrvalého mlčania a publicite sa cieľavedome vyhýba, druhá sa prostredníctvom „sebamedializácie“ ustavične pripomína aktuálnymi novinkami, prízvukujúc odvážnu tézu, že úspešný sa dá byť aj teraz. Dôvod jej počínania je jasný: v boji o pozície na pokrízovom realitnom trhu to považuje za súčasť prezieravej marketingovej stratégie, pričom prezentované údaje a čísla môžu byť v čiastkovej bilancii blízko k spokojnosti. Tak napríklad developer bratislavského projektu Lakeside Park Phase 01 v poslednom čísle svojho newslettra oznamuje, že objekt dosiahol najmä vďaka prenájmu kancelárskych priestorov už 50-percentnú obsadenosť.

Ako potvrdila Sarolta Csikosová, Head of Office Leasing spoločnosti TriGranit Development Corporation, počas prvého kvartálu 2009 sa im podarilo úspešne uzavrieť nájomné zmluvy s dvoma spoločnosťami: IDO Hutný Projekt a Nokia Siemens Networks (NSN). „Osobitne v časoch globálnej finančnej krízy si takéto partnerstvo veľmi vážime,“ povedala na adresu nových nájomcov kancelárskych priestorov v Lakeside Park Phase 01.

Úzka kooperácia developera s poradcom

Dôkazom takto vysoko nastavenej latky má byť podľa developera aj výhra v tendri o nové sídlo renomovanej bankovej skupiny K&H v Budapešti. Pripravenosť na ďalší rozvoj svojich aktivít na realitnom trhu demonštruje veľkým portfóliom aktív a kvantom pripravovaných developmentov v štýle „mixed-use“, ba dokonca aj niekoľkými PPP projektmi. Podrobný návod už, pochopiteľne, s nikým nezdieľa – obmedzuje sa iba na všeobecnú zmienku o kvalitnom manažovaní v časoch ekonomickej krízy. Napriek súčasnej ťaživej situácii chce byť TriGranit naďalej „poslom dobrých a pozitívnych správ“. Neskromnosť či sebadôvera? Tak či tak – inšpirácia pre iných…

Foto –  TriGranit
1, 2 – Lake Side Park Phase 01 v Bratislave
3 – Projekt Arena Centar Zagreb v Chorvátsku
4 – Rezidenčný projekt Oak Terraces v Katowiciach
5 – Projekt Millenium Tower II a III v Budapešti