Globálna fúzia spoločností Cushman & Wakefield a DTZ sa uzatvára

  • 2. 9. 2015

[caption id="attachment_6623" align="alignright" width="300"]Globálna fúzia spoločností Cushman & Wakefield a DTZ sa uzatvára[/caption]

Nová spoločnosť Cushman & Wakefield dnes oznámila úspešné dokončenie globálnej fúzie medzi spoločnosťami Cushman & Wakefield a DTZ. Firma zverejnila aj svoj tím vedúcich pracovníkov pre Európu, Blízky východ a Afriku (v orig. „Europe, the Middle East and Africa)“, v skr. „EMEA“) a predstavila novú vizuálnu identitu a logo.

Zlúčená spoločnosť sa pod kultovou značkou Cushman & Wakefield stáva jednou z najväčších firiem poskytujúcich komerčno-realitné služby na svete. Nová firma nadväzuje na to najlepšie z obidvoch zlúčených spoločností, s obratmi vo výške 5 miliárd USD, 43 000 zamestnancov, spravovanú plochu o rozlohe takmer 400 miliónov metrov štvorcových a transakčnú hodnotu vo výške 191 miliárd USD.

Podnikateľské aktivity v oblastiach EMEA riadia výkonný riaditeľ John Forrester a predseda Carlo Barel di Sant’Albano.

„Dnešný deň je historickým momentom na globálnom realitnom trhu,“ uviedol Forrester. „Táto fúzia nesmierne urýchlila dosiahnutie nášho spoločného cieľa zväčšenia rozsahu podnikania a rozšírenia klientského servisu po celom svete, ktorý by sme nedokázali naplniť samostatne. Podnikanie vo väčšej miere nám umožňuje poskytovať širšie spektrum komerčno-realitných riešení. Máme vedúcu pozíciu vo všetkých kľúčových mestách sveta, vďaka čomu dokážeme poskytovať služby na každom hlavnom globálnom trhu.“

Pre oblasti EMEA pracuje v rámci novej spoločnosti Cushman & Wakefield 5 000 zamestnancov v 40 krajinách, pričom výnosy dosahujú takmer 800 miliónov USD. Zlúčená spoločnosť patrí v súčasnosti medzi prvé tri komerčno-realitné firmy v každej významnej európskej metropolitnej ekonomike. Zároveň má vedúce postavenie na kapitálových trhoch, ako aj v oblasti poskytovania nájomníckych služieb a vo všetkých hlavných komerčno-realitných sektoroch. Medzi jej klientov patrí deväť z 20 popredných svetových značiek podľa časopisu Forbes a 82 % z 50 najdôležitejších cezhraničných investorov.

Zlúčená spoločnosť Cushman & Wakefiled, ktorú celosvetovo riadia predseda a generálny riaditeľ Brett White a prezident Tod Lickerman, v súčasnosti pôsobí vo viac ako 60 krajinách po celom svete s priaznivým potenciálom trvalého rastu na každom hlavnom trhu.

Nový vedúci tím pre oblasti EMEA

Spoločnosť Cushman & Wakefield zverejnila vedúcich členov nového tímu pre oblasti EMEA. Vybudovala tím, ktorý poskytne svoje praktické skúsenosti, manažérske zručnosti, podnikateľskú prezieravosť a odborné znalosti v oblasti klientského servisu na oživenie priebojnej stratégie rastu.

Carlo Barel di Sant’Albano to vyjadril slovami: „V oblastiach EMEA sme vybudovali nový prevádzkový model na zmobilizovanie našich klientov, čím dokážeme priamo identifikovať a riešiť trvalý príval výziev, ktorým naši klienti každodenne čelia. Každý člen nášho silného vedúceho tímu pre oblasti EMEA je lídrom na trhu vo svojej oblasti.“

„Rozmanitosť, skúsenosti a sila talentu pôsobiace v novej spoločnosti Cushman & Wakefield sú atribútmi, ktoré jej závidia všetci v danom odvetví. Vo svojej podstate je obchodovanie s realitami ľudským podnikaním — a my máme v tomto odvetví tých najlepších. Ide o jednu z našich kľúčových odlišností, ktorá bude mať na klientov okamžitý a pozitívny dopad.“

“My na Slovensku sme nadšení, že môžeme spojiť tieto dve úžasné firmy a stavať na našich úspechoch z minulosti, “ povedala Cristina Dumitrache, Managing Director v Cushman & Wakefield na Slovensku. “Naše dve firmy na Slovensku sa navzájom v regióne dopĺňajú, čím prinášajú nové príležitosti, ktoré naviac znamenajú benefit pre našich klientov so silnejšou platformou a rozsiahlejšími znalosťami trhu.” Nový Cushman & Wakefield na Slovensku má momentálne viac ako 30 zamestnancov.

Európsky vedúci tím
Výkonný riaditeľ, divízia pre oblasti EMEA: John Forrester
Predseda, divízia pre oblasti EMEA: Carlo Barel di Sant’Albano

Oblastní vedúci pracovníci
Vedúci pre strednú a východnú Európu: Jonathan Hallett

Vedúci pracovníci pre danú krajinu
Vedúci pre Českú republiku: Jonathan Hallett
Vedúci pre Slovensko: Cristina Dumitrache