D1 Outlet City získal nové zdroje na financovanie výstavby

  • 16. 10. 2012

[caption id="attachment_7036" align="alignright" width="300"] Spoločnosť Ipec Group doteraz do projektu investovala 4,5 milióna eur z vlastných zdrojov. Celkové náklady na realizáciu 1. fázy projektu by mali dosiahnuť 13 miliónov eur (vrátane ceny pozemkov). Úsporami v procesoch tendrovania dodávateľských prác sa zároveň podarilo zväčšiť celkovú predajnú plochu z 8600 m2 na 10 000 m2.

Projekt sa tiež doplnil o výškovú presklenú pasáž inšpirovanú milánskou architektúrou (na snímke). Tá dotvorí atmosféru časti outletu, zameranej na taliansku módu. D1 Outlet City privíta prvých zákazníkov v marci 2013. Manažment prevádzky prvého slovenského outletu bude zabezpečovať holandská spoločnosť Stable, s ktorou investor podpísal zmluvu koncom mája tohto roka. Stable je významným medzinárodným hráčom v oblasti developmentu a prevádzky nákupných a outletových centier. Práve spoločnosť Stable priniesla koncept outletového predaja na holandský trh.

D1 Outlet City sa bude rozprestierať na ploche 9 hektárov a poskytne do 23-tisíc m2 predajnej plochy. Outlet je súčasťou rozvoja širšieho územia v katastri mesta Senec s názvom D1 Park o celkovej rozlohe až 310 hektárov. Cieľom investora je na tomto území postupne vybudovať regionálne centrum pre biznis, obchod, služby, zábavu i bývanie, pričom jadrom celého komplexu bude práve D1 Outlet City.

Foto a vizualizácie: IPEC