Bratislava na MIPIM 2010: projekty kontinuity rozvoja a konverzie území

  • 11. 3. 2010

Tohtoročná, v poradí už šiesta účasť Hlavného mesta SR Bratislavy na 21. ročníku medzinárodného veľtrhu nehnuteľností a investičných príležitostí MIPIM 2010 (16. – 19. marca) v juhofrancúzskom Cannes sa ponesie v znamení projektov zameraných na kontinuitu rozvoja, konverziu území a na rôzne segmenty nehnuteľností – najmä bývanie, obchod, voľný čas, zábavu a logistiku. Expozícia Bratislavy vo Festivalovom paláci (Palais des Festivals) bude umiestnená v novom priestore určenom aj ďalším stredoeurópskym mestám a regiónom. Zároveň sa plocha jej výstavného stánku oproti vlaňajšku zväčšila o 25 percent na súčasných 170 m2.

Najzaujímavejšie developerské lokality

Ďalšou témou je zámer vybudovať riečny prístav na zelenej lúke medzi rafinériou Slovnaft a Dunajom. Zatiaľ je vo fáze urbanistickej štúdie. Nové prístavisko by malo ťažiť z výborného dopravného spojenia a bude vybavené najnovšími prístavnými technológiami, ktoré súčasnému prístavu chýbajú. Územie okolo neho by sa malo stať domovom logistických parkov, hál pre ľahkú montáž, prekladísk a skladov.

Pre návštevníkov MIPIM 2010 je na štvrtok 18. marca o 11. hodine pripravená v bratislavskom stánku 08.16, Level 01, Palais des Festivals oficiálna koktejl party (obrázok 6), ktorá sa bude konať v prítomnosti primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského a riaditeľky mestského magistrátu Anny Pavlovičovej. Tu bude možné diskutovať o všetkých prezentovaných projektoch, o súčasnom stave územného rozvoja, aktualizácie územného plánu, ako aj o ekonomickej situácii Bratislavy.

Ilustračné obrázky – Magistrát hlavného mesta Bratislavy

Autor je vedúci Oddelenia marketingu a cestovného ruchu Kancelárie primátora hlavného mesta SR Bratislavy.